В "Укренерго" спростували черговий фейк про тотальний блекаут

В

Компанія "Укренерго" попередила, що мережею поширюється черговий фейк про нібито масштабні відключення світла в Україні. Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".

Відомо, що анонімні ТГ-канали публікують вигадані повідомлення про "тотальний блекаут" та "зональні" стабілізаційні знеструмлення: нібито різні міста будуть віднесені до різних зон, і від цього залежатиме тривалість відключень.

"Це чергова ІПСО. Вигадка не має під собою жодних підстав, крім спроби отримати нових підписників на анонімні телеграм канали, на яких не буде правдивої інформації", – заявили в Укренерго.

Нагадаємо, що Міненерго розраховує, що через місяць-півтора спека знизиться і це більше не впливатиме на споживання електроенергії. Відповідно графіки відключень побутових користувачів зменшаться.

Як писали "Ми-Україна" раніше, з другої половини липня в Україні може покращитися ситуація з електропостачанням, це пов'язано з відновленням роботи ключових енергетичних об'єктів, що дозволить зменшити тривалість планових відключень світла.

Головне