В Укренерго розповіли, коли для споживачів можуть послабити графіки відключень світла

В Укренерго розповіли, коли для споживачів можуть послабити графіки відключень світла

З другої половини липня в Україні може покращитися ситуація з електропостачанням, це пов'язано з відновленням роботи ключових енергетичних об'єктів, що дозволить зменшити тривалість планових відключень світла. Про це повідомив член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко.

"Ситуація буде до 20-х чисел липня приблизно на тому ж рівні, яка є сьогодні. З 20-х чисел липня ми плануємо вихід в роботу з ремонтів низки установок, і відповідно має збільшитися потужність, що призведе до суттєвого помʼякшення графіків", - сказав Бойко.

Очікується, що після 20 липня завершиться ремонт ключових енергетичних об'єктів. Це дозволить енергетикам зменшити частоту та тривалість планових відключень електроенергії для населення.

"Звичайно, дефіцит залишиться, але він буде суттєво нижчим, ніж той, який є на сьогоднішній день", - додав член наглядової ради Укренерго.

Нагадаємо, російська окупаційна армія 3 липня скинула дрон на село Новопавлівка у Запорізькій області, внаслідок чого загинув чоловік.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні сили вдень, 3 липня, завдали ударів керованими авіаційними бомбами по Харкову. З-під руїн врятували дитину, проте під завалами знаходиться ще одна.

Головне