В "Укренерго" розповіли, де та коли вимикатимуть світло у п'ятницю

В

Графіки відключень світла діятимуть у всіх регіонах України для всіх споживачів у п'ятницю, 24 травня. Про це повідомили у НЕК "Укренерго".

У компанії наголосили, що під обмеження не потраплять лише об'єкти критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення.

"Графіки погодинних відключень будуть діяти для промислових та побутових споживачів по всій території України з 00:00 до 24:00", - заявили в "Укренерго".

Водночас у НЕК пояснили, що змушені запроваджувати відключення через дощову погоду та щільну хмарність, які прогнозуються у більшості регіонів України. Через хмарну погоду сонячні електростанції не зможуть працювати на максимальну потужність та забезпечувати необхідний обсяг електроенергії.

"Відключення можуть бути застосовані при перевищенні визначених лімітів обсягів споживання, які диспетчерський центр "Укренерго" щовечора доводить до кожного обленерго", - пояснили в НЕК.

Відключення світла 24 травня

Як повідомляли "Ми-Україна", у трьох населених пунктах Київської області з 22 травня не вмикатимуть вуличне освітлення. Йдеться про місто Бровари та села Княжичі та Требухів.

Головне