В "Укренерго" розповіли, чи зростає споживання електроенергії 28 жовтня

В

Споживання електроенергії станом на 28 жовтня знизилось на 3,5% у порівнянні з попереднім робочим днем у п’ятницю, 25 жовтня.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

За їхньою інформацією, минулої доби, 27 жовтня, добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 2% нижчим, ніж попередньої неділі - 20 жовтня. 

“Нагадуємо, що зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян. На енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти”, - йдеться у повідомленні. 

У години пікового споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тому рекомендується використовувати потужні електроприлади в період найбільшої ефективності сонячних електростанцій - з 10:00 до 16:00. 

Крім того, вночі ворог атакував енергооб'єкти в кількох областях. Через пошкодження були введені аварійні відключення в окремих районах Сумської та Полтавської областей. Графіки аварійних відключень будуть скасовані після завершення аварійно-відновлювальних робіт.

Також відбуватиметься протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 4 267 МВт год, з максимальною потужністю в окремі години до 658 МВт.

Нагадаємо, російські окупанти здійснили авіаційний удар по енергетичних об'єктах критичної інфраструктури в Роменському районі Сумської області. Крім того, ворог атакував інфраструктуру безпілотниками типу "Шахед".

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські війська у ніч проти 28 жовтня випустили по території України 100 безпілотників. Українські Сили ППО знищили 66 із них.

Головне