В "Укренерго" просять українців у пікові вечірні години обмежувати енергоспоживання

В

Українцям необхідно ощадливо споживати електроенергію у вечірні години, а саме з 19:00 до 22:00. Про це заявили у НЕК "Укренерго".

У компанії нагадали, що нині перед енергетиками стоять дві важливі задачі - ліквідація наслідків масованих ударів росіян та підготовка до нового опалювального сезону.

"Обсяг пошкоджень енергооб’єктів після трьох масованих комбінованих атак ворога надзвичайно великий. Через це всі вцілілі електростанції та високовольтні підстанції "Укренерго" працюють на максимумі своїх можливостей, щоб виробити та передати достатньо електроенергії для покриття потреб споживачів", - зазначили в "Укренерго".

Також у НЕК додали, що роблять усе можливе для підтримки балансу у енергосистемі.

"Але найбільш ефективний засіб - якщо споживачі самі свідомо зменшать обсяг споживання електроенергії. Особливо велика потреба в ощадливому споживанні є в години добового максимуму - з 19:00 до 22:00. Тож просимо вас уважно поставитися до наших застережень", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна", очільник "Центренерго" Андрій Гота заявив, що Трипільська ТЕС, яку армія рф вщент знищила 11 квітня, може бути відбудована.

Головне