В "Укренерго" не прогнозують відключення електроенергії 31 травня

В

В Україні 31 травня не передбачається введення обмежень на споживання електроенергії для промислових та побутових споживачів.

Про це повідомляє "Укренерго".

Це пов'язано зі збільшенням обсягів виробництва електроенергії на атомних станціях після завершення планового ремонту двох блоків.

Проте, "Укренерго" зауважує, що весняно-літня ремонтна кампанія на атомних електростанціях ще триває, тому можуть виникати тимчасові перебої з електропостачанням.

Крім того, внаслідок російських атак відбулися відключення в електромережах Києва, а також негода призвела до знеструмлення 62 населених пунктів у Хмельницькій та Закарпатській областях.

Раніше було зазначено, що після ранкової ракетної атаки у Голосіївському районі Києва було пошкоджено об'єкт енергетичної інфраструктури, що призвело до знеструмлення понад 500 приватних будинків. Більшість споживачів вже отримали електропостачання, і наразі проводяться ремонтні роботи на місці.

30 травня на запит оператора енергосистеми Польщі, Україна приймала їхні надлишки електроенергії. Було також активоване термінове постачання електроенергії до Польщі для підтримки безпечної роботи енергосистеми.

Щодо імпорту, протягом доби було отримано електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови, загальний обсяг склав 14 864 МВт*год, з максимальною потужністю до 1 586 МВт у деякі години.

Щодо експорту, він не здійснювався та не планувався.

Щодо мереж "Укренерго" та обленерго, увечері, 30 травня, через технічні неполадки були відключені дві високовольтні лінії в Дніпропетровській та Кіровоградській областях, що спричинило знеструмлення побутових споживачів та промисловості. Проте через 3,5 години електропостачання було відновлено.

Зранку через захист короткочасно вимикалась високовольтна лінія "Укренерго" у західному регіоні, але це не призвело до знеструмлення споживачів, оскільки лінію швидко відновлено в роботу за допомогою автоматики.

Крім того, негода призвела до знеструмлення 52 населених пунктів у Хмельницькій області та 10 у Закарпатській. Крім того, через інші причини знеструмлено 415 населених пунктів. Також через бойові дії в Донецькій, Сумській та Харківській областях відбулися нові знеструмлення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Австралія вирішила надати 20 мільйонів доларів для зміцнення енергосистеми України замість постачання вугілля, про яке раніше просив Київ

Головне