В "Укренерго" проходять обшуки

В

В офісі НЕК "Укренерго" проходять слідчі дії. Компанія заявляє, що надала би правоохоронцям необхідні документи і без проведення обшуку.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго у Facebook.

Обшуки проводить Офіс генпрокурора на підставі ухвали Печерського районного суду від 30 серпня.

"У головному офісі НЕК "Укренерго" 20 вересня відбуваються слідчі дії. Обшуки проводить Генеральна прокуратура на підставі ухвали Печерського районного суду від 30 серпня 2023 року. Укренерго сприяє проведенню слідчих дій та добровільно надає представникам Генеральної прокуратури всі документи, які визначені ухвалою", - йдеться у повідомленні.

В компанії заявили, що надали б слідчим добровільно всі необхідні документи без проведення обшуку. Втім, такого звернення від правоохоронців не надходило.

"З переліку документів, які цікавлять правоохоронців, деякі контракти були предметом перевірки Державної аудиторською служби. Нагадаємо, державний аудит Укренерго завершився в березні цього року. НЕК "Укренерго" оскаржує результати аудиту ДАСУ в суді, оскільки вважає їх упередженими та непрофесійними, а деякі прямо суперечать законодавству", - йдеться у дописі.

В Укренерго додали, що їм прикро, так як оборонні підприємства під час війни вимушені боротися з упередженими висновками ДАСУ.

"Це не сприяє ефективній підготовці до опалювального сезону, як і підвищенню обороноздатності країни", - прокоментували в Укренерго.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Польща провела розслідування щодо імпорту української продукції та знайшла “шкідливі речовини” в зерні з України.

Головне