За час роботи "зернового коридору" з України експортували 33 млн тонн зерна

За час роботи

За час роботи "зернового коридору" з України експортували 33 мільйони тонн зерна.

Про це розповів заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук в ефірі "Ми-Україна".

"Це досить хороший результат, незважаючи на ті перепони, які створювала росія, адже у нас з 2022 року була дуже велика кількість перехідних залишків і, власне, коли піджимав новий врожай, потрібно було дуже багато експортувати", - сказав він.

Як відомо, 19 вересня судно Resilent Africa з 3000 тонн пшениці вийшло з порту “Чорноморськ”. До берегів Туреччини воно прибуло 21 числа. Таким чином, двома кораблями, які першими скористалися тимчасово встановленим ВМС ЗСУ коридором, експортовано більш як 20 000 тонн української агропродукції для Азії та Африки.

22 вересня з портів Одещини вийшло друге судно з зерном, ще три – прямують туди на завантаження.
Судно перевозить 17 600 тонн української пшениці для Єгипту. Екіпаж корабля – громадяни Єгипту, Туреччини, Азербайджану, Бельгії та Албанії.

Окрім того, в Мінінфраструктури повідомили, що у напрямку портів Одещини нині рухаються три нові балкери. По прибуттю їх завантажать українською сільськогосподарською продукцією та залізною рудою.

“Балкери Azara, Ying Hao 01, Eneida підтвердили готовність скористатися тимчасовим коридором для цивільних суден і рухаються у напрямку портів Південний та Чорноморськ”, – йдеться у повідомленні.

Вантажі попрямують до КНР, Єгипту та Іспанії.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ГУР заявило про вдалу роботу диверсантів у Московській та Калузькій областях.

Головне

Прем'єр-міністр Грузії висловився щодо використання в політичній рекламі партії "Грузинська мрія" кадрів зруйнованих українських міст напередодні парламентських виборів.