В Україну з першим офіційним візитом прибула міністерка оборони Латвії Інара Мурнієце

В Україну з першим офіційним візитом прибула міністерка оборони Латвії Інара Мурнієце

У вівторок, 17 січня, до Києва вперше після приходу на посаду завітала очільниця оборонного відомства Латвії Інара Мурнієце.Про це інформує пресслужба Верховної ради. 

До призначення міністеркою оборони вона перебувала на посаді речниці Саейми Латвії. Як зазначив голова ВРУ Руслан Стефанчук на колишньому посту вона доклала багато зусиль для допомоги Україні. 

“Обговорили «формулу миру» президента Володимира Зеленського. Висловив сподівання на активну підтримку Латвією представлених пунктів. Наголосив на важливості консолідації міжнародної підтримки та створенні механізмів для притягнення російських злочинців до відповідальності за злочини в Україні”, - зазначив він. 

Стефанчук додав, що сторони також обговорили питання надання додаткової зброї для протистояння російському окупаційному війську у війні проти нашої країни. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні у Київ з офіційним візитом прибув очільник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Буяр Османі.  Учора він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Головне