В Україну намагались завезти незадекларовані IPhone 15

В Україну намагались завезти незадекларовані IPhone 15

Працівники прикордонної служби зупинили чотири випадки незаконного ввезення гаджетів IPhone 15 Pro Max через кордон.
 
Згідно з повідомленням Державної прикордонної служби 25 вересня на пункті пропуску "Рава-Руська" прикордонники припинили рух легковика "БМВ", водій якого був 32-річним громадянином України, що вирушав в Україну.

Він обрав смугу "зелений коридор" для контролю, що показує відсутність предметів, які підлягають декларуванню або обмежені у переміщенні через кордон.
 
Проте прикордонники вирішили провести більш детальний огляд автомобіля. Під час цього огляду, разом з оперативними співробітниками та митниками, правоохоронці виявили партію незадекларованих гаджетів.
 
Пасажирський відсік та серед особистих речей водія приховували 35 смартфонів Apple IPhone 15 Pro. В іншому випадку, під час огляду автомобіля "Опель", що прибув із сусідньої країни через пункт пропуску "Шегині", прикордонники також виявили два смартфони IPhone 15 Pro Max.
 
Додатково, прикордонники Чернівецького загону на пункті пропуску "Порубне" виявили ще вісім смартфонів IPhone 15 Pro Max в двох інших випадках, коли громадяни України та США намагалися таємно ввезти ці гаджети.

За цими фактами працівники митниці склали протоколи, і незадекларований товар було вилучено відповідно до установлених процедур. Орієнтовна вартість гаджетів становить майже 2,8 мільйона гривень.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, температурний рекорд знову зафіксували у Києві 23 вересня.

Головне