В Україні знеструмлено майже 400 населених пунктів – "Укренерго"

В Україні знеструмлено майже 400 населених пунктів –

В Україні знеструмлено майже 400 населених пунктів. Про це повідомляє "Укренерго".

Через бойові дії є пошкодження в мережах обленерго Донеччини, Дніпропетровщини, Харківщини та Херсонщини. З технічних причин знеструмлено частину Сумщини.

Водночас енергетики відновили частину обладнання на одному з магістральних енергооб’єктів у Дніпровському регіоні, завдяки чому покращено надійність живлення однієї з областей. 

За даними “Укренерго”, для підтримки балансу між споживанням та виробництвом електроенергії обмежувалась робота вітрових та сонячних електростанцій в денні години з 12 до 15. Максимальна потужність, яка обмежувалася в окремі години склала 612 МВт.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський внаслідок щоденного селекторату розповів, що на Донецькому напрямку українські війська мають просування. Крім того, Зеленський отримав звіт щодо безпекової ситуації в Херсонські області, яку постійно тероризують з повітря російські загарбники. Зокрема, за останню добу ворог скинув 26 керованих авіаційних бомб на підконтрольну Україні територію регіону. Внаслідок цього постраждали місцеві, яким наразі надають медичну допомогу. Наслідки атаки ліквідовують.

Головне