В Україні з'являться мобільні аптеки

В Україні з'являться мобільні аптеки

У селах України, на прифронтових територіях та у зонах надзвичайних ситуацій з’являться мобільні пересувні аптеки. Про це повідомляє пресслужба Мінохорони здоров’я.

“Уряд ухвалив постанову, якою дозволив ліцензіатам з роздрібної торгівлі лікарськими засобами утворювати мобільні аптечні пункти. Мобільні аптеки зможуть функціонувати виключно у сільській місцевості, де відсутні аптечні пункти, а у мешканців – обмежений доступ до лікарських засобів. Також на період воєнного стану такі пересувні аптечні пункти зможуть працювати на прифронтових територіях та у зонах надзвичайних ситуацій”, — йдеться у повідомленні.

За даними МОЗ, наразі в селах та селищах міського типу працюють близько 5 700 аптек та аптечних пунктів. Натомість загалом по країні залишається понад 20 000 сіл, які не мають аптечних пунктів. Тому створення таких мобільних аптек дозволить суттєво покращити доступ людей до необхідних ліків.

Право створювати такі мобільні аптеки є виключно у ліцензованих підприємств.

Як пояснили у МОЗ, у мобільних аптечних пунктах діятимуть ті ж правила відпуску лікарських засобів, як і в стаціонарних аптеках. Всі рецептурні препарати відпускатимуться за рецептом — як паперовим, так і електронним.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України затримала керівника військкомату в Полтавській області на хабарі. Він вимагав 70 тис. гривень у власника місцевого підприємства. При цьому хабар призначався за надання довідок про зняття комерційних транспортних засобів з військового обліку. Цей документ необхідний, аби переоформити автомобілі у сервісних центрах МВС в умовах воєнного стану.

Головне