В Україні розроблять нову систему контролю оборонних закупівель, - Шмигаль

В Україні розроблять нову систему контролю оборонних закупівель, - Шмигаль

В Україні планують розробити нову систему контролю над закупівлями для армії. При цьому вартість продуктів та товарів зроблять відкритою.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі. За його словами, була проведена нарада з Міністерством оборони, Міністерством економіки, Державною аудиторською службою, Службою безпеки України та Державним бюро розслідувань щодо закупівель Міноборони.

"Доручив розробити оновлену систему, яка збалансує дотримання секретності та публічний контроль за закупівлями для армії. Обов'язковим елементом такої системи має стати публікація цін на продукти й товари", - розповів прем'єр.

Шмигаль додав, що для реалізації цього завдання він ініціював створення робочої групи під головуванням Міністра економіки. Група розгляне питання можливості створення окремого розділу в Prozorro для військових потреб.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував скандал із закупівлею харчів для ЗСУ за завищеними цінами.

Головне