В Україні росіяни підриваються на своїх же мінах

В Україні росіяни підриваються на своїх же мінах

Загарбники підриваються на власних мінах, коли повертаються на позиції, які покинули через затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС. Про це повідомляє керівниця прес-центру Сил охорони та оборони оперативного командування Південь Наталія Гуменюк, інформує Radio NV.

Вона додала, що російські окупанти продовжують просуватися, оскільки їм не жаль навіть своїх людей.

"Ускладнене це повернення тим, що там є таки міни, які вода розкидала, змінивши конфігурацію мінних полів на лівому березі. Але окупанти, ще раз повторюю, не шкодують своїх. Підриваються, ми маємо інформацію, вони ж на своєму підриваються, але все одно просуваються знову", - зазначила Гуменюк.

Вона вважає. що повернення окупантів свідчить про скоре поновлення обстрілів Херсона з мінометів.

"Це дальність, з якої протягом високої води окупанти не могли бити. Але це орієнтує і нас. Ми знову розуміємо, де їх позиції, і можемо працювати", - наголосила очільниця прес-центру.

Нагадаємо, що на Лівобережжі змило склади зброї російських окупантів. Наразі течія несе в море та до берегів боєприпаси та міни.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, ворожі міни, які прибули до Одеси із затопленої росіянами частини Херсонщини, відразу детонують. 

Головне