В Україні після звільнення окупованих територій можуть зʼявитися нові "партії регіонів, - експерт

В Україні після звільнення окупованих територій можуть зʼявитися нові

Після деокупації територій в Україні знову можуть з'явитися такі собі "партії регіонів", які просуватимуть російську політику. Таку думку висловив керівник аналітичного напряму "АНТС" Ілля Несходовський в ефірі ток-шоу "На часі" на каналі "Ми-Україна".

"Є доволі така ризикована ситуація - люди, які зараз знаходяться на окупованій території і вони, умовно кажучи, раді тому, що прийшли російські війська. Можливо вони і не співпрацюють (з ними, - ред.), але чекають, очікують і так далі. І зараз навіть отримають російський паспорт. Виникає питання. Уявіть собі, ми звільняємо наші території і ці люди отримують право голосувати. І ми знову отримаємо "партію регіонів", які будуть просувати російську політику в нашому середовищі. Ось де загроза", - заявив Несходовський.

При цьому він наголосив, що Україні вже зараз необхідно подумати, що робити з цими людьми.

"Ми маємо подумати про те, що робити з такими людьми, які налаштовані проти України, які просувають відповідно політику країни-агресора. Якщо ми будемо толерантними, якщо ми не продумаємо відповідні законодавчі зміни, якщо вони будуть наділені абсолютно усіма тими правами, які вони мали до війни - то, вибачте, ніякого розвитку в України не буде. Якщо в парламенті буде представлена партія, яка буде захищати російські інтереси, з якою ми нібито маємо якимось чином домовлятися, це повна маячня. Тому б я дуже хотів, щоб ми зараз почали розробляти законодавство з приводу того, що люди, які отримали російський паспорт, люди, які працювати на ворога, вони мали б якийсь проміжний статус, тобто люди без права голосування", - наголосив експерт.

Разом з тим він пояснив, що робити тим українцям, яких окупанти змусили взяти російські паспорти.

"Пройти якісь речі, які би дозволили обґрунтувати, чому це відбулося. І також підтвердити те ж саме знання української мови, інші речі, які б підтвердили, що ця людина не налаштована проти України", - резюмував Несходовський.

Раніше "Ми-Україна" писали, що українців на ТОТ майже відразу відправляють на фронт після отримання російського паспорта

Головне