В Україні після війни створять спецслужбу для пошуку депутатів та держслужбовців-втікачів, - Подоляк

В Україні після війни створять спецслужбу для пошуку депутатів та держслужбовців-втікачів, - Подоляк

Чиновників, які під час війни дозволять собі їздити за кордон та витрачати там шалені кошти, потрібно жорстоко карати. Таку думку висловив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

При цьому він додав, що після війни в Україні планують створити спецслужбу, яка буде по всьому світу розшукати народних депутатів та держслужбовців, що виїхали з України під час війни. 

"Порівнюючи з тим, що нині відчувають люди, які перебувають на передньому краї, чи їхні родини, депутат має самостійно максимально себе обмежити. Виключити взагалі опцію відпочинку та всього іншого - у комфортних умовах він перебуває в місті Києві чи в будь-якому іншому, де немає тієї війни, яку на передньому краї відчувають хлопці, а це 100 – 300 тисяч людей", - наголосив Подоляк.

За його словами, витрачати гроші зараз потрібно не на відпочинок, а на потреби військових.

"Мають бути самообмеження і бажання віддати 300 тисяч гривень, які були витрачені за ніч у Waldorf Astoria Maldives (готель на Мальдівах, де відпочивав колишній нардеп Юрій Арістов, - ред.), на те, що потрібно військовим на фронті", - наголосив радник голови ОПУ.

Також він заявив, що скоро суспільство прийде до тих чиновників, які мародерять.

"Суспільство сьогодні сконцентровано на пріоритеті №1 - знищення росії, яка зайшла на нашу територію. І воно "стискає зуби", коли бачить, що за його спиною - мародери. Так, суспільство про це говорить, але потім воно прийде до них, після того, коли розв'яже питання існування росії. Сьогоднішні мародери думають, що потім віддадуть 50% прибутку та будуть почувати себе гарно. Але вони повинні розуміти, що до них точно прийдуть. Вже не буде як у 2005-му чи 2014 році", - заявив Михайло Подоляк.

Як повідомляли "Ми-Україна", суд обрав запобіжний захід колишньому народному депутату Юрію Арістову у вигляді особистого зобов’язання.

Головне