В Україні хочуть започаткувати Дні скорботи та вшанування пам’яті захисників

В Україні хочуть започаткувати Дні скорботи та вшанування пам’яті захисників

Рідні загиблих в Оленівці захисників України пропонують започаткувати Дні скорботи та вшанування пам’яті захисників, страчених внаслідок теракту в колонії №120 Оленівки. Для цього була створена спеціальна петиція на сайті президента України. Про це повідомляє Асоціація родин захисників Азовсталі.

“Пройшов майже рік з дня теракту, однак росія досі не понесла покарання за скоєний злочин проти військовополонених, поранені захисники досі перебувають в полоні, ідентифікація тіл загиблих героїв досі триває. Тому ми вважаємо, що пам’ять про ці дні має бути встановлені державою офіційно”, – зазначили в петиції.

Петицію наразі підтримали понад чотири тисячі українців. До кінця збору підписів залишається 90 днів.

Нагадаємо, у ніч з 28 на 29 липня рф вчинила терористичний акт щодо військовополонених, яких утримувала в колонії №120 в Оленівці. Трагедія забрала життя щонайменше 50 азовців. З того дня, держава-терористка досі не понесла покарання, поранені захисники досі перебувають в полоні, ідентифікація тіл загиблих героїв досі триває.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, українських військовополонених, яких росіяни цинічно вбили в Оленівці, важко впізнати через сильну обгорілість тіл. Втім експерти збирають ДНК у родичів для розшуку загиблих чи зниклих.

Головне