В Україні будуватимуть малі ядерні реактори

В Україні будуватимуть малі ядерні реактори

Британська компанія Rolls-Royce SMR та НАЕК "Енергоатом" працюватимуть над пошуком майбутніх можливостей розгортання малих модульних реакторів. Про це повідомляє прес-служба "Енергоатому”.

"Згідно з меморандумом Rolls-Royce SMR зобов'язується підтримувати відновлення України шляхом розгортання електростанції із заводським малим модульним реактором (SMR). Вона буде здатна генерувати такий обсяг безвуглецевої електроенергії, якого буде вистачати для живлення мільйона будинків протягом більше 60 років", - йдеться в повідомленні.

За словами гернельного директора “Rolls-Royce SMR” Тома Самсона, уряд Великої Британії підтримує Україну.

"Завдяки власним британським ядерним технологіям ми потенційно можемо допомогти народу України швидко відбудуватися і відновити енергетичну безпеку і незалежність", - наголосив він. 

Президент ДП НАЕК "Енергоатом" Петро Котін зазначив, що українська держава продовжує курс на енергетичну незалежність, яку неможливо уявити без передових атомних технологій.

"Співпраця "Енергоатому" та Rolls-Royce SMR вийшла на новий рівень. У вівторок, 21 березня, ми підписали угоду, яка дасть Україні почати якісне післявоєнне відновлення енергетичної інфраструктури", - зауважив Котін.

Як писав “Ми-Україна” раніше, НАТО не має виключати Україну з транснаціонального альянсу в обмін на мир із російською федерацією.

Головне