В Україні арештували активи ще одного російського депутата: йдеться про понад 180 млн грн

В Україні арештували активи ще одного російського депутата: йдеться про понад 180 млн грн

Служба безпеки України арештувала українські активи заступника голови Бєлгородської обласної думи рф, власника групи компаній "Агро-Білогір’я" Володимира Зотова. Про це інформує прес-центр СБУ.

За даними відомства, активи російського депутата, а це понад 180 млн грн, арештували через його причетність до фінансування війни рф проти України.

"Насамперед мова йде про арешт активів підконтрольного Зотову агрохолдингу, який знаходиться на території Дніпропетровської та Херсонської областей. А це виробничі та складські приміщення на площі понад 13 тис. кв. м, 16 автомобілів та майже 4 млн грн на банківських рахунках", - йдеться у повідомленні.

В СБУ наголосили, що десь за рік до повномасштабної війни Зотов формально вийшов із співзасновників українського агрохолдингу та "переписав" бізнес на своїх родичів, щоб уникнути санкцій. Однак контроль за діяльністю підприємства він все ж зберіг. Більше того, частину прибутку він віддавав на підтримку окупантів, що воюють в Україні. Також є докази, що Зотов через своє підприємство надавав продовольчу "гумдопомогу" російським військовим на фронті.

Співробітники правоохоронних органів України провели обшуки в офісі підконтрольного Зотову українського агрохолдингу, а також у помешканнях і автомобілях директора та бухгалтера підприємства та виявили докази злочинної діяльності фігуранта.

Наразі слідчі СБУ оголосили депутату рф про підозру за ст. 110-2 Кримінального кодексу. Йому загрожує до 10 років тюрми.

Як повідомляли "Ми-Україна", СБУ арештувала активи Оксани Марченко, яка є дружиною Віктора Медведчука на суму майже 740 мільйонів гривень.

Головне