В Україну приїхали прем'єр Болгарії та головком ЗС країни

В Україну приїхали прем'єр Болгарії та головком ЗС країни

Прем'єр-міністр Болгарії Микола Денков у понеділок, 26 лютого, приїхав в Україну з офіційним візитом. Політик прибув разом з делегацією, інформує болгарське видання БНТ.

Разом з прем'єром в Україну прибули голова Мін'юсту країни Атанас Славов, міністр захисту довкілля і водних ресурсів Юліан Попов, очільник болгарського Міненерго Румен Радев. Також до складу делегації увійшли заступники голів Міноборони та МЗС - Станімір Георгієв та Тихомир Стойчев і керівник Генштабу Болгарії адмірал Еміль Єфтімов.

Деталей візиту делегації видання не навело. 

Як відомо, минулого місяця стало відомо, чому Болгарія досі не передала Україні обіцяні ще у 2023 році 100 бронетранспортерів. В Міноборони заявили, що проблема полягає у логістиці. Відомство звернулося до НАТО із проханням покрити транспортні витрати на доставлення бойових машин.

Нагадаємо, до Києва до другої річниці повномасштабного вторгнення російської федерації прибула низка західних лідерів, серед яких прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні та її канадський колега Джастін Трюдо. Окрім того, в українську столицю приїхав також і колишній прем'єр Британії Борис Джонсон.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на сьогодні до декларації G7 про гарантії безпеки України не долучились чотири країни ЄС. Йдеться про Словаччину, Угорщину, Хорватію та Австрію.

Головне