В Україну вперше прибув новий британський міністр закордонних справ

В Україну вперше прибув новий британський міністр закордонних справ

В Україну прибув новий британський міністр закордонних справ Девід Кемерон. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Хороша зустріч. Зброя для фронту, посилення ППО, захист наших людей і критичної інфраструктури. Вдячний Великій Британії за підтримку", - зазначив глава української держави.

Зеленський привітав Кемерона з призначенням міністром закордонних справ і подякував за те, що свій перший робочий візит на новій посаді він здійснив до Києва.

Президент високо оцінив оборонну співпрацю з Великою Британією, що дає ЗСУ змогу ефективно захищатися від нападу рф.

Також глава держави додав, що одним з найбільш важливих пріоритетів напередодні зимового періоду є посилення української системи ППО для захисту громадян та критичної інфраструктури від російських обстрілів.

"Посадовці обговорили безпекову ситуацію в Чорному морі та подальшу роботу альтернативного "зернового коридору". Зеленський подякував британському уряду за активну підтримку функціонування цього маршруту та спільні зусилля з упровадження страхування цивільних суден, що ним проходять", - повідомили у Офісі президента України.

Окрему увагу сторони приділили питанням євроатлантичної інтеграції України та підтримки Великою Британією поступу України до членства в НАТО.

Як повідомляли "Ми-Україна", російський диктатор Володимир Путін, ймовірно, пообіцяв своєму колезі з КНДР Кім Чен Ину допомогти із запуском супутника в обмін на озброєння та боєприпаси. 

Головне