В Україну надійшли 50 000 аптечок для ЗСУ від Німеччини

В Україну надійшли 50 000 аптечок для ЗСУ від Німеччини

Заступник Міністра оборони Наталія Калмикова провела перевірку якості та комплектації 50 000 аптечок, які були доставлені на українські склади згідно з контрактом з урядом Німеччини.

Цю інформацію оприлюднило Міністерство оборони України.

Калмикова зазначила, що найближчим часом ці аптечки будуть передані ЗСУ. Загалом був укладений контракт на поставку 500 000 аптечок.

"Сьогодні перевірила якість та наповнення аптечок, які вже надійшли на склади за контрактом з урядом Німеччини, — залишилася задоволеною. На сьогодні вже маємо 50 тисяч, загалом же укладено договір на 500 тисяч аптечок. Кожну з них будемо ще доукомплектовувати додатковим турнікетом та оклюзійною пов’язкою", - заявила вона.

Також Калмикова зазначила, що готуються до підписання нових контрактів, які повністю забезпечать потреби Збройних Сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпека з півночі: чим загрожує Україні та світу участь Білорусі у війні

За її словами, у відомстві мають намір позбутися практики, коли аптечки постачають на передову волонтери.

"Усе забезпечення має бути здійснене державою. У цьому році ми плануємо вирішити це питання", — підкреслила заступниця Міністра оборони.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти відправлення військових в Україну з боку Північноатлантичного альянсу або Європейського союзу.

Він зазначив, що жоден солдат з європейських країн або країн НАТО не буде відправлений на українську землю.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, окупанти вдарили з артилерії по Нікопольщині,  є постраждалі.

Головне