В Україні зростає споживання електроенергії: енергетики закликають економити

В Україні зростає споживання електроенергії: енергетики закликають економити

Споживання електроенергії в Україні зросло на 2,3% у порівнянні з попереднім днем, тому енергетики закликають населення до ощадливого використання в вечірні години.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Facebook 25 вересня.

"Споживання, порівняно з попереднім днем, зросло. Сьогодні, 25 вересня, його рівень, станом на 9:30, був на 2,3% вищим, ніж в той самий час попереднього дня – у вівторок, 24 вересня. Вчора добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 1% вищим, ніж у понеділок 23 вересня", — йдеться у повідомленні.

Компанія підкреслила, що українська енергосистема продовжує відновлюватись після масованих атак росіян, в години максимального споживання зберігається дефіцит потужності.

"Користування потужними електроприладами, за можливості, перенесіть на денні години – з 10:00 до 16:00", — закликали енергетики.

Також повідомляється, що імпорт електроенергії відбуватиметься протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови. Загальний обсяг імпорту становитиме 20 005 МВт/год, з максимальною потужністю в окремі години до 1531 МВт. Експорт електроенергії наразі не відбувається.

Нагадаємо, в НЕК “Укренерго” заявили, що 25 вересня в областях України не плануються стабілізаційні відключення електроенергії.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські окупанти на території Запорізької атомної електростанції навчають своїх пілотів FPV-дронів.

Головне