В Україні зросло споживання електроенергії: є необхідність ощадливого споживання, - “Укренерго”

В Україні зросло споживання електроенергії: є необхідність ощадливого споживання, - “Укренерго”

Станом на ранок 10 вересня споживання електроенергії в Україні на 1,4% перевищує рівень минулого понеділка, зокрема, через зростання добового максимуму споживання на 6,4% у вечірній час 9 вересня.

Про це повідомляє “Укренерго”.

9 вересня добовий максимум споживання електроенергії було зафіксовано ввечері і він перевищив рівень попереднього робочого дня на 6,4%. Зростання споживання пояснюється відсутністю обмежень на енергоспоживання.

Українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян, і дефіцит потужності залишається актуальним. На енергооб’єктах тривають як аварійні, так і планові ремонти. З огляду на те, що сьогодні рівень генерації на сонячних електростанціях знижений через пасмурну погоду, енергетики закликають споживачів до ощадливого використання електроенергії, особливо у період з 8:00 до 22:00. Споживачам рекомендується уникати одночасного включення кількох потужних електроприладів.

Як писали “Ми-Україна” раніше, планових відключень електроенергії 10 вересня в Україні не передбачається. Енергетики відновили електропостачання для понад 101 тисячі споживачів, які залишилися без світла через бойові дії та технологічні порушення.

Головне