В Україні знову діятимуть графіки погодинних відключень світла

В Україні знову діятимуть графіки погодинних відключень світла

В енергосистемі України відбулося зменшення дефіциту енергії на фоні підвищення температури, але він все ще залишається значним. Через це з 18:00 до 24:00 20 травня заплановані графіки погодинних відключень для всіх споживачів.

Про це повідомила пресслжуба "Укренерго".

Інформацію про час відключень у регіоні можна отримати в кабінеті споживача, на офіційних веб-сайтах обленерго та їхніх сторінках у соціальних мережах, зауважили енергетики.

Головна причина обмежень полягає у наслідках ракетних ударів противника по українських електростанціях. З 22 березня по 8 травня російські сили п’ять разів здійснювали цілеспрямовані атаки на всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти таку саму кількість електроенергії, як до початку атак.

Для подолання дефіциту енергії у неділю, 19 травня, було активовано аварійне постачання електроенергії в Україну з 00:00 до 08:00 та з 19:00 до 24:00 з енергосистем Румунії, Польщі і Словаччини.

Також з 09:00 до 16:00, на запит оператора енергосистеми Польщі, українська енергосистема приймала надлишки електроенергії. В ніч на понеділок з 00:00 до 07:00 також застосовувалась аварійна допомога з країн Європи.

Упродовж доби Україна планує імпортувати електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини і Молдови загальним обсягом 19 499 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 415 МВт.

Станом на ранок в Україні було знеструмлено 407 населених пунктів. Через бойові дії є нові відключення в Донецькій, Сумській, Харківській і Херсонській областях. Також є знеструмлення в Дніпропетровській області з технічних причин.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Китай наклав санкції на три оборонні компанії США.

Головне