В Україні знизилося споживання електроенергії: яка причина

В Україні знизилося споживання електроенергії: яка причина

Запланований імпорт електроенергії із сусідніх країн до України становить 17 879 МВт-годин, експорт не здійснюється. Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

"Імпорт: відбуватиметься протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 17 879 МВт-год., з максимальною потужністю в окремі години до 1532 МВт. Експорт: не відбувається і не передбачається", - йдеться в повідомленні.

В "Укренерго" зауважують, що споживання електроенергії знизилось. У четвер, 19 вересня, його рівень, станом на 9:30, був на 4,3% нижчим, ніж в цей же час 18 вересня.

"У середу добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був таким же, як і попереднього робочого дня – у вівторок, 17 вересня", - додали в коспанії.

Нагадаємо, що негода знеструмила 86 населених пунктів у восьми областях України. Найбільше постраждали Київська, Чернігівська, Хмельницька, Херсонська, Одеська, Запорізька, Дніпропетровська та Полтавська області.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російські війська завдали потужних ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури в шести областях України. 

Головне