В Україні знеструмлені 496 населених пунктів, – Укренерго

В Україні знеструмлені 496 населених пунктів, – Укренерго

Майже пів тисячі населених пунктів в Україні вранці 20 вересня залишаються повністю або частково без електропостачання через бойові дії та інші причини, повідомили в "Укренерго".

Нові випадки знеструмлення зареєстровано в Донецькій, Дніпропетровській, Харківській та Чернігівській областях. Технічні проблеми спричинили перебої в електропостачанні в Київській та Полтавській областях.

Споживання електроенергії в Україні нині демонструє тенденцію до зниження. За даними на 20 вересня, рівень споживання о 9:30 був на 1,1% нижчим порівняно з аналогічним періодом попереднього дня. Максимум споживання, зафіксований увечері 19 вересня, залишився на рівні попереднього робочого дня.

Попри поступове відновлення після дев'яти масованих атак, українська енергосистема все ще стикається з дефіцитом потужності, наголошують в "Укренерго". На енергооб'єктах тривають аварійні та планові ремонтні роботи.

За даними компанії, Україна продовжує імпортувати електроенергію з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови. Загальний обсяг імпорту складає 19 457 МВт*год, з максимальною потужністю до 1532 МВт в окремі години. Експорт електроенергії наразі не здійснюється і не планується.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Донеччині за минулу добу внаслідок російських обстрілів три людини загинули і вісім отримали поранення. Про це повідомив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін. 

Головне