В Україні змінили правила проходження ВЛК і зняття з військового обліку

В Україні змінили правила проходження ВЛК і зняття з військового обліку

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка змінює порядки організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, а також — призову на військову службу під час мобілізації. Про це повідомили на урядовому порталі.

Громадян віком до 25 років, які ройшли базову загальновійськову підготовку чи базову військову службу, не направлятимуть на військово-лікарську комісію.

Кабмін прибрав з умов відстрочки для доглядачів обов’язкову наявність висновку лікарсько-консультативної комісії. Ця людина доглядає за одного із своїх батьків з інвалідністю II групи або одного з батьків дружини (чоловіка) з інвалідністю II групи.

Явка до ТЦК не обовʼязкова, це стосується українців, яких зняли з військового обліку через виїзд за кордоном на строк понад три місяці. 

З військового обліку не виключатимуть тих, хто виїхав з України на постійне місце проживання або на строк більше трьох місяців. 

Комісія при ТЦК не розглядатиме питання відстрочки деяких посадовців. Йдеться про заброньованих керівників міністерств, їхніх заступників, керівників державних органів, нардепів, суддів Конституційного Суду, членів Вищої ради правосуддя, омбудсмена, членів Рахункової палати, дипломатів.

Нацполіція затримуватиме призовників, військовозобов’язаних та резервістів за адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян офіційно заявив, що не поїде до Білорусі, доки самопроголошений президент Олександр Лукашенко перебуває при владі. Його заява пролунала під час обговорення виконання бюджету уряду на 2023 рік у Національних зборах, пише місцеве видання News.am.

Як писали "Ми-Україна" раніше, країни-партнери "Групи семи" (G7+) анонсували додаткову допомогу енергетичному сектору України на суму понад один мільярд доларів після останніх атак рф. 

Головне