В Україні зменшено споживання електроенергії, розпочато відновлення експорту, - “Укренерго”

В Україні зменшено споживання електроенергії, розпочато відновлення експорту, - “Укренерго”

В Україні з початку тижня спостерігається зменшення споживання електроенергії на фоні зниження температури та виходу з ремонту атомного енергоблоку. Це створює профіцит потужності, що дозволяє відновити експорт електроенергії до сусідніх країн.

Про це повідомляє “Укренерго”.

Для уникнення аварійної ситуації в енергосистемі, яка повинна бути збалансованою, необхідно забезпечити відповідність між кількістю виробленої та спожитої енергії. Оскільки обмеження роботи українських сонячних електростанцій є економічно недоцільним, Україна планує відновити експорт електроенергії до сусідніх країн, починаючи з 25 серпня.

24 серпня відбудеться аукціон на доступ до міждержавних перетинів з Румунією, Угорщиною та Молдовою, що дозволить уникнути обмежень для українських виробників електроенергії.

Експорт буде здійснюватися виключно в періоди профіциту потужності, коли сонячні електростанції активно працюють. В умовах максимального споживання, коли енергосистема потребує додаткових ресурсів, експорт електроенергії буде призупинено.

Як писали “Ми-Україна” раніше, після завершення планового ремонту та заміни ядерного палива до енергосистеми України було підключено ще один атомний блок. Це забезпечить додаткові 1000 МВт потужності та допоможе уникнути обмежень електропостачання для споживачів.

Головне