В Україні зʼявився реєстр педофілів, школи й садочки будуть мати доступ

В Україні зʼявився реєстр педофілів, школи й садочки будуть мати доступ

В Україні зʼявився реєстр педофілів, школи й садочки будуть мати доступ. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Зараз до реєстру внесли понад 600 злочинців.

Доступ до реєстру матимуть визначені законодавством коло осіб. Окрім правоохоронців, це будуть директори шкіл і садочків, керівники державних адміністрацій та голови органів місцевого самоврядування.

Там є дані щодо прізвища, імені, по батькові засудженого, дати народження, місця проживання чи перебування, злочину, за який його засудили, дані про кримінальне покарання, фактично відбуте покарання та порушення правил адміністративного нагляду.

Там зазначають, що завдяки реєстру зможуть убезпечити дітей від контакту з особами, які вчинили кримінальні правопорушення на сексуальному ґрунті.

Нагадаємо, з трьох громад Куп'янщини евакуювали всіх дітей. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.
Усі сім'ї виїхали з території району до Харкова. В місті було розселено 493 людини. Разом із батьками вивезено 299 дітей.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Красноградському районі Харківщини п'яний чоловік облив підлітків бензином та підпалив. Постраждала дівчинка Маргарита еклюзивно для "Ми-Україна" розповіла подробиці інциденту.

За її словами, перед інцидентом чоловік почав чіплятися до компанії дітей, хапав за руки. Це підтверджує і продавчиня магазину, згадуючи, що чоловік особливу увагу приділяв дівчатам.

Головне