В Україні зареєстровано перший випадок нового коронавірусу "Пірола"

В Україні зареєстровано перший випадок нового коронавірусу

В Україні зареєстровано перший випадок зараження новим варіантом коронавірусу “Пірола”. Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров'я.

“Лабораторно підтверджений випадок нового субваріанту коронавірусу варіанту Омікрон під назвою “Пірола” виявили на Рівненщині. Захворів 20-річний чоловік”, - йдеться в повідомленні.

Відомо, що виокремити випадок нового коронавірусу вдалося завдяки секвенуванню - лабораторному дослідженню, яке дозволяє генетично розшифрувати вірус. 

Варто зауважити, що вперше випадок “Піроли” зафіксували влітку в Ізраїлі. 

“Новий субваріант вірусу (BA.2.86) під назвою “Pirola” вперше був зафіксований влітку в Ізраїлі, потім його виявили в США, Данії та Великобританії”, - додали в МОЗ.

Нагадаємо, що наприкінці літа новий варіант штаму коронавірусу Еріс став причиною найбільшої кількості захворювань у США та ширився Європою. Міністерство охорони здоров'я 18 жовтня повідомило, що відтепер він і в Україні: десять випадків зафіксували у шістьох областях.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, гепатит А продовжує ширитися Вінниччиною, також до 10 осіб з підтвердженими діагнозами виявлені в Івано-Франківську.  Якими є особливості захворювання та чи є загроза поширення на сусідні регіони.

Головне