В Україні запустили проєкт для обміну колаборантів на полонених українців

В Україні запустили проєкт для обміну колаборантів на полонених українців

В Україні запустили державний проєкт "Хочу до своїх", який дозволить обмінювати полонених українців на зрадників та колаборантів з росії. Про це повідомив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов. 

"З назви ми розуміємо, що мова йде про людей, які вважають своїми не Україну, не європейські демократичні цінності, нашу державу і Конституцію, а вважають своєю державу-агресор - рф, і хочуть туди потрапити. Дані про таких осіб, за їхньою добровільною письмовою згодою, будуть оприлюднюватись на сайті", - зазначив Юсов.

"Хочу до своїх" - це проєкт Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, який реалізується за підтримки ГУР, СБУ та Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Проєкт має декілька цілей: 

  • сайт публікуватиме інформацію про засуджених колаборантів та агентів, які співпрацювали з російськими окупантами;
  • буде можливість «згоди на обмін» для засуджених колаборантів;
  • проєкт дозволить українцям, які досі співпрацюють із ворогом, припинити свою діяльність за певних умов.

Також на сайті буде доступна спеціальна форма, за допомогою якої українці зможуть повідомляти про діяльність російських агентів або подавати заявки на виїзд до росії.

Нагадаємо, що чотири країни Європейського Союзу виступили з безпрецедентною ініціативою, яка може змінити обличчя європейської безпеки. Польща, Литва, Латвія та Естонія закликали ЄС побудувати масштабну лінію оборони вздовж кордону з рф та Білоруссю, створивши своєрідний "Східний щит" для захисту всього блоку.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, з 24 лютого ТЦК склали 180 тис адмінпротоколів на порушників військового обліку та подали більше 400 тис повідомлень щодо розшуку ухилянтів

Головне