В Україні запустили програму електронного резидентства: хто нею може скористатися

В Україні запустили програму електронного резидентства: хто нею може скористатися

В Україні запустили програму електронного резидентства uResidency. Вона дає змогу іноземцям відкривати рахунки, вести бізнес, а також сплачувати податки в Україні. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Зараз програма доступна громадянам Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії. Далі список країн розширюватиметься.

У перший рік роботи програми планують залучення 1000 іноземців, які, за підрахунками Мінцифри, будуть генерувати додатковий 1 млн доларів на рік для українського бюджету.

Програма пропонує зручні умови для ведення бізнесу: реєстрація займає лише 5-10 хвилин через додаток або портал uResidency. Після перевірки заявки е-резидент отримує кваліфікований електронний підпис (КЕП) у консульстві без потреби відвідувати Україну. Далі він може зареєструвати фізичну особу-підприємця (ФОП) онлайн та автоматизувати всі податкові і фінансові процеси.

“Жодних витрат на бухгалтера або юриста, система виконує всю їхню роботу, а резидент просто займається власною справою”, - додав Федоров.

Система виключає необхідність звертатися до бухгалтерів, оскільки податкові декларації та платежі здійснюються автоматично через банк. Податкова ставка для е-резидентів становить 5%.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українці, які втратили житло внаслідок війни, можуть використовувати житловий сертифікат єВідновлення через додаток Дія для сплати першого внеску за програмою єОселя.

Головне