В Україні запрацював координаційний центр інтегрованого управління кордонами

В Україні запрацював координаційний центр інтегрованого управління кордонами

В Україні запрацював координаційний центр інтегрованого управління кордоном. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Діяльність такого центру є одним з критеріїв вступу України до ЄС.

Він призначений для забезпечення моніторингу і висвітлення обстановки на державному кордоні. Така форма взаємодії дозволить безперервно в режимі 24/7 стежити за станом безпекового середовища в країні, - повідомили в ДПСУ.

У складі центру працюватимуть співробітники 5-ти субʼєктів: Держприкордонслужба, Держмитслужба, Нацполіція, Нацгвардія та Державна міграційна служба.

"Робота Центру буде спрямована на сприяння забезпеченню координації дій суб’єктів ІУК (Інтегрованого управління кордоном, - ред.), здійснення обміну даними та проведення досліджень, формування спільних висновків та прогнозів, підготовку ситуаційного звіту про обстановку на державному кордоні", – прокоментував перший заступник Голови ДПСУ Володимир Нікіфоренко.

Нагадаємо, у ніч на 23 квітня росія почала атаку "шахедами" на Україну, в Одесі пролунав вибух. Про це повідомив мер Одеси Геннадій Труханов.

Пошкоджено будинки містян, сталося займання.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Конгресу США, яка прибула з візитом до Києва.

Головне