В Україні запрацюють програми підтримки населення під час енергетичного дефіциту, - Свириденко

В Україні запрацюють програми підтримки населення під час енергетичного дефіциту, - Свириденко

Уряд України розпочинає впровадження комплексу програм, спрямованих на стимулювання енергозбереження та розвитку альтернативних джерел енергії. 

Про це повідомила міністерка економіки України Юлія Свириденко на Конгресі місцевих та регіональних влад України.

Зокрема, з 20 липня громадяни зможуть отримати безвідсоткові кредити на встановлення енергоефективного обладнання потужністю до 10 кВт. 

Для бізнесу також передбачені пільгові умови кредитування. 19 банківських установ, серед яких Ощадбанк, ПриватБанк та Укргазбанк, надаватимуть кредити на суму від 150 млн грн на енергоефективність, альтернативну генерацію та інші цілі.

Крім того, ОСББ та ЖБК зможуть брати участь у програмі пільгового кредитування на встановлення обладнання для альтернативної генерації електроенергії. 

Варто зазначити, що вже доступні програми з пільгового кредитування бізнесу в рамках державної програми 5-7-9% на купівлю та встановлення електрогенераційних установок, які працюють на газу. Для деокупованих та прифронтових територій діють пільгові умови - знижена процентна ставка.

Як писали “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський заявив про зміцнення оборонного потенціалу та намір уряду підтримати українські громади і компанії в умовах енергетичного дефіциту.

Головне