В Україні заплатили викривачеві корупції 13,3 млн грн: подробиці

В Україні заплатили викривачеві корупції 13,3 млн грн: подробиці

Національне агентство із запобігання корупції вдруге виплатило винагороду викривачу корупції у розмірі 13,3 мільйона гривень.

Про це повідомляє НАЗК.

Хоча особистість викривача не розкривається. Виплата була пов’язана зі справою, де пропонували хабар у розмірі 6 млн дол керівництву НАБУ та САП в обмін на закриття кримінальної справи проти підозрюваного, яким був ексміністр екології.

У жовтні минулого року ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та колишнім заступником начальника податкової служби Києва, і ухвалив виплатити винагороду викривачу.

Суд постановив, що викривач відіграв важливу роль у розкритті корупційного злочину, не був його співучасником і діяв поза угодою з прокурорами. У зв'язку з цим суд зобов'язав органи Державного казначейства виплатити викривачу 13,3 млн грн.

"У цій резонансній справі інститут викривання у синергії з ефективною роботою антикорупційних органів продемонстрував свою дієвість на рівні топкорупції. На сьогодні ми маємо рішення ВАКС з ухваленими вироками щодо усіх суб’єктів провадження, а викривач у справі отримав гарантовану законом винагороду. Показовим також є те, що суд застосував у справі спецконфіскацію. Неправомірна вигода у 6 млн дол. США була однією з рекордних. Усю суму за рішенням ВАКС ще у 2022 році передали на потреби ЗСУ", - зазначив Голова НАЗК Віктор Павлущик.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала трьох зрадників на Донеччині та в Одесі.

Головне