В Україні вранці без світла залишилася низка населених пунктів: що сталося

В Україні вранці без світла залишилася низка населених пунктів: що сталося

Станом на ранок 9 червня без світла перебували 16 населених пунктів у чотирьох областях України. Про це повідомили у Міністерстві енергетики України.

У Міненерго наголосили - причиною знеструмлення стала негода.

"Через негоду на ранок залишалися знеструмленими 16 населених пунктів у Дніпропетровській, Кіровоградській, Сумській та Запорізькій областях", - йдеться у повідомленні. 

Водночас у Міністерстві додали, що енергетикам протягом минулої доби вдалося повернути світло понад 26 тисячам родин, які напередодні знеструмлювалися через ворожі обстріли. Енергопостачання було відсутнє:

  • у Чернігівській області - внаслідок двох ворожих обстрілів було знеструмлено 1988 абонентів у 20 населених пунктах Новгород-Сіверського району;
  • у Донецькій області - через бойові дії відключалася повітряна лінія оператора системи розподілу, однак споживачі не знеструмлювалися.

Крім того, 8 червня у східному регіоні з технологічних причин відключалася високовольтна повітряна лінія, внаслідок чого від енергосистеми України тимчасово відключалось енергогенеруюче підприємство.

Як повідомляли "Ми-Україна", у неділю, 9 червня, відключень світла в Україні не буде, стабілізаційні обмеження скасовані.

Головне