В Україні вперше успішно випробували балістичну ракету — Зеленський

В Україні вперше успішно випробували балістичну ракету — Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вперше позитивно випробувала балістичну ракету вітчизняного виробництва. Про це він сказав під час пресконференції на форумі "Україна 2024. Незалежність".

"Є певні напрацювання України. Думав, що рано про це говорити, але хочеться, щоб була оцінка суспільства наших людей, які 24/7 працюють на оборонних підприємствах. Було позитивне випробування першої балістичної української ракети. Я із цим вітаю оборонно-промисловий комплекс", - сказав він.

Що це за ракета і як проходило випробовування - Зеленський не розповів. 

Особливу увагу Зеленський приділив ракеті-дрону "Паляниця", про успішне випробування якої він повідомляв у День Незалежності. Президент наголосив на складності та ризиках, пов'язаних з розробкою такої зброї. Він зазначив, що процес створення та випробування нових озброєнь може бути небезпечним, іноді навіть ціною життя розробників.

Нагадаємо, російська пропаганда продовжує маніпулювати інформацією щодо ситуації з ядерною безпекою на Курській АЕС.

Як писали "Ми-Україна" раніше, передусім вона зупинила подальшу окупацію Харківської області та зірвала плани створення так званих "буферних зон" на півночі України. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на форумі "Україна 2024. Незалежність".
 

Головне