В Україні вимкнули підсвітку найбільших залізничних вокзалів

В Україні вимкнули підсвітку найбільших залізничних вокзалів

На найбільших залізничних вокзалах України у пікові години споживання електрики було вимкнено підсвітку фасадів. Як пояснили в "Укрзалізниці", це зроблено задля заощадження ресурсу. 

"Укрзалізниця" економить споживання електроенергії разом з усією країною. Закликаємо усіх долучатися до ощадливого енергоспоживання", - йдеться у повідомленні залізничного оператора. 

Так, підсвітка фасадів та певних зон вимикалась на вокзалах у Києві, Одесі, Дніпрі, Львові та Харкові.

В УЗ нагадали, що на всіх залізничних вокзалах країни функціонують Пункти незламності, оснащені альтернативними джерелами живлення.

Як відомо, починаючи з 22 березня росіяни масовано та дуже прицільно атакують енергетичні об'єкти на території України. За даними Міненерго, втрачено вже понад 8 гігават генеруючих потужностей, значних пошкоджень також зазнали об'єкти системи передачі. 

У зв'язку з дефіцитом потужності в мережі "Укренерго" запроваджує графіки обмеження потужності для промислових споживачів. Для населення обмеження не вводились, вони діють лише на Харківщині. Громадян та бізнес в усіх регіонах України закликають ощадливо використовувати електроенергію, особливо в години пік - вранці з 7 до 10 та ввечері з 17 до 23, тому що це дуже необхідно для сталої роботи всієї енергосистеми.

Як писав "Ми-Україна" раніше, для підготовки до наступного осінньо-зимового періоду потрібно більше 1 млрд доларів, тому Міненерго розглядає варіант підвищення тарифів на е/е для побутових споживачів. Відповідне рішення ще не прийнято, але "очевидно, що незначне підвищення тарифу таки відбудеться", заявили в Міненерго.

Головне