В Україні викрили злочинну організацію, яка торгувала важкими наркотиками в ЄС

В Україні викрили злочинну організацію, яка торгувала важкими наркотиками в ЄС

Служба безпеки України разом з Національною поліцією успішно припинила діяльність ще одного міжнародного каналу з продажу важких наркотиків та психотропів до країн Євросоюзу.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Facebook.

За результатами спецоперації, яка проводилася на територіях Тернопільської, Київської, Вінницької, Хмельницької та Черкаської областей, була припинена діяльність злочинної організації наркоторговців.

Під час проведення оперативних заходів було затримано шість осіб, які виготовляли та здійснювали масштабний продаж амфетаміну, α-PVP, мефедрону та LSD. За даними правоохоронців, щомісяця зловмисники виробляли до 40 кг заборонених речовин на загальну суму понад 20 млн гривень.

Для виробництва наркотиків, учасники групи облаштували дві нарколабораторії в підвалах домоволодінь та гаражах. Продукцію реалізовували через так звані "закладки" у різних регіонах України. Злочинці також намагались вивозити синтетичні наркотики за кордон, використовуючи поштові сервіси та ховаючи їх у коробках з побутовою технікою.

У ході обшуків нарколабораторій та місць проживання фігурантів, правоохоронці виявили майже 8 кг α-PVР, амфетаміну, понад 500 літрів прекурсорів, понад 600 "закладок", обладнання для виробництва та фасування наркотиків, а також значну суму грошей, ймовірно одержану злочинним шляхом.

Затриманим повідомлено про підозру за статтями Кримінального кодексу України, а також тривають дії з притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності наркоугруповання.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Міноборони повернуло в бюджет 1,5 млрд грн за непостачання артснарядів для ЗСУ.

Головне