В Україні викрили масштабну схему розтрати понад 100 млн грн держкоштів на закупівлях для ЗСУ

В Україні викрили масштабну схему розтрати понад 100 млн грн держкоштів на закупівлях для ЗСУ

Бюро економічної безпеки викрило чергову схему розтрати державних коштів на закупівлях для Збройних сил України. Йдеться про суму у понад 100 млн гривень.

За даними БЕБ, детективи Бюро спільно з Офісом генпрокурора, Державним бюро розслідувань, Службою безпеки, Національною поліцією та за сприяння Міністерства оборони викрили організаторів та учасників злочинних масштабних схем з розкрадання держкоштів. Всього у цій справі було проведено понад 70 обшуків. 

"Службові особи квартирно-експлуатаційних управлінь та відділів держустанов ЗСУ й підконтрольні фізичні особи-підприємці укладали прямі договори на постачання паливної деревини", - йдеться у матеріалах справи.

Встановлено, що зловмисники діяли у різних регіонах України. Так, на Харківщині вдалося викрити організатора та учасників злочинної організації, зокрема начальники паливної групи. А в Запоріжжі БЕБ оголосило підозру шести особам, серед яких головні бухгалтери та чотири підрядники, за привласнення державних коштів шляхом зловживання службовим становищем.

Крім того було оголошено підозру керівнику однієї з квартирно-експлуатаційної частини Житомирської області.

"Загалом понад 15 особам повідомлено про підозру. Приймаються рішення про обрання їм запобіжних заходів. Слідчі дії у кримінальних провадженнях тривають. Встановлюється повне коло осіб, причетних до заволодіння коштами, які були виділені для потреб Збройних сил України", - наголосили у БЕБ.

Як повідомляли "Ми-Україна", співробітники Бюро економічної безпеки упередили розтрату бюджетних коштів на ремонті школи. Йдеться про суму у 18 млн гривень.

Головне