В Україні відкриють новий табір для російських військовополонених

В Україні відкриють новий табір для російських військовополонених

В Україні відкриють новий табір для російських військовополонених через значну кількість загарбників, яких беруть у полон. Після відкриття цього табору хочуть запустити ще один.

Про це повідомила пресслужба проєкту "Хочу жить", який допомагає російським військовим безпечно здаватися в полон українським оборонцям.

Як зазначається, кількість росіян, які потрапляють в український полон, збільшується внаслідок двох основних причин. По-перше, ситуація на полі бою, яка розгортається зараз, погіршує мотивацію окупантів. По-друге, російська сторона почала блокувати обміни полонених.

У проєкті наголошують, що умови в новому таборі для полонених, як і в таборі “Захід-1” будуть відповідати вимогами міжнародного гуманітарного права. Зокрема, там будуть забезпечувати солдатів рф медичною допомогою, триразовим харчуванням, зв'язком із родинами та постійним доступом до представників Міжнародного комітету Червоного хреста.

Як і передбачено Женевськими конвенціями, табір розташують у глибокому тилу. Утримання військовополонених в окремому місці також перебачено конвенціями.

У пресслужбі "Хочу жить" зазначили, що поки Україна дотримується усіх норм міжнародного гуманітарного права, російська сторона, наприклад, розміщує полонених українців у звичайних в'язницях та виправних колоніях разом із ув'язненими. При цьому найчастіше вони перебувають у "нелюдських умовах". Крім того, Москва не поважає та не визнає статусу військовополоненого.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у жовтні Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій перерахувало 60 млн гривень як державну допомогу для сімей українських полонених.

Головне