В Україні у серпні через війну загинули 184 мирних жителі, - ООН

В Україні у серпні через війну загинули 184 мирних жителі, - ООН

В Україні у серпні через воєнні дії загинуло 184 цивільних особи, і ще щонайменше 856 людей отримали поранення.

Про це повідомляється у звіті ООН.

Таким чином, серпень став другим найбільш смертоносним місяцем після липня, коли загинуло 200 людей. З 184 загиблих, 10 осіб загинули на тимчасово окупованих територіях, решта - на підконтрольних Україні територіях.

Основною причиною смертей і поранень стали ракетні та бомбові удари, які призвели до загибелі 182 осіб і поранень 842 людей. Два випадки загибелі сталися через вибухи мін чи інших вибухових предметів, що спричинило поранення 14 цивільних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страх ескалації: західній аналітиці бракує рецептів закінчення війни

З початку повномасштабної війни, за даними ООН, в Україні загинуло 11 743 цивільних, а 24 614 осіб отримали поранення.

Зменшення кількості загиблих у звітах, ймовірно, пов’язане зі зниженням кількості цивільних жертв. Переважна більшість жертв - 8 427 осіб - припала на перший рік вторгнення.

Варто додати, що через постійни обстріли з Сумщини евакуювали майже 22 000 людей. Міська влада має плани на встановлення 10 модульних будинків для 70 переселенців у Сумському районі та будівництво модульного містечка на 100 осіб у Сумах

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо обстріляло навчальний заклад у прикордонному населеному пункті Шосткинського району на Сумщині.

Головне