В Україні у липні виявили три випадки "FLiRT" – нового субваріанту коронавірусу "Omicron"

В Україні у липні виявили три випадки

У липні в Україні зареєстровано три випадки "FLiRT" — нового субваріанту коронавірусу «Omicron». Про це повідомляє пресслужба МОЗ України.

Як повідомили у МОЗ, три випадки зареєстровано минулого тижня: два у Києві та один в Івано-Франківській області. Захворіли дві жінки та чоловік старше 60 років.

"FLiRT" швидше вражає ослаблений імунітет, а захворіти можуть навіть раніше вакциновані. Однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби. ВООЗ поки що не надає специфічної оцінки щодо небезпеки цього штаму.

"Три випадки субваріанту коронавірусу "FLiRT" виявили минулого тижня: два у Києві та один в Івано-Франківській області. Захворіли дві жінки та чоловік старше 60 років",  — зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар  Ігор Кузін.

Нагадаємо, національна фармасоціація (NPA) Великобританії б'є на сполох через зростання продажів підроблених ін'єкцій для схуднення в інтернеті. Це пов'язано з дефіцитом препарату Ozempic, який, за прогнозами, триватиме до кінця 2024 року, пише Sky News.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Neuralink, яка займається імплантатами головного мозку, оголосила про успішне встановлення свого пристрою вже другому пацієнту. Новину повідомив сам засновник компанії Ілон Маск, пише The Guardian.

Головне