В Україні створять реєстр замінованих земель

В Україні створять реєстр замінованих земель

В Україні запровадять реєстр земель, які потенційно забруднені вибухонебезпечними предметами. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Таке рішення Кабінет міністрів ухвалив на засіданні 7 червня. Центр гуманітарного розмінування буде вносити дані про результати проведення нетехнічного обстеження земель чи про операторів протимінної діяльності.

Крім того, за його словами, інформація, яка міститиметься в реєстрі, буде важливою для інвесторів та для реалізації проєктів з відновлення України.

"Центр гуманітарного розмінування вноситиме дані в нього про результати нетехнічного обстеження земель чи про операторів протимінної діяльності. Держоргани, підрозділи яких розміновують території – інформацію про обстеження та очищення земель. А місцева влада – відомості про обстеження ділянок, через забруднення яких власникам надали місцеві податкові пільги", – йдеться у повідомлені відомства.

Створення реєстру — важливий крок у сфері гуманітарного розмінування, оскільки його запуск дозволить автоматизувати та прискорити багато процесів.

Нагадаємо, Фінляндія утримується від розкриття подробиць своєї військової допомоги Україні, однак для ЗСУ відправляють не лише старе озброєння зі складів, але й новітні розробки оборонної промисловості. Про це повідомляє видання Yle.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на території рф вперше зафіксоване ураження російського винищувача п'ятого покоління Су-57. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Головне