В Україні скоро з'явиться "Армія роботів" і "Армія РЕБ", – Мінцифра

В Україні скоро з'явиться

Очільник Мінцифри Михайло Федоров анонсував появу в Україні услід за "Армією дронів" ще двох - "Армії роботів" та "Армії РЕБ". Відповідне оголошення він зробив в ході бізнес-форму ForbesTech-2023. ,

"Будемо спиратися на нашу ідеологію – відкриття ринку, прозорість і максимальна можливість залучити підприємців, які вже створювали різні продукти та вміють масштабувати продукти", - цитує його заяву на заході "Інтерфакс-Україна". 

Як відомо, проєкт "Армія дронів" був розпочатий в Україні в липні 2022 року. Ця комплексна програма, започаткована Генштабом ЗСУ, Мінцифрою, Міноборони та Держспецзв'язку, включає в себе закупівлю безпілотних літальних апаратів, їх ремонт, навчання операторів та стимулювання масового виробництва БпЛА в Україні. 

Українські бійці ударних підрозділів "Армії дронів" продовжують демонструвати топові результати демілітаризації ворога по всій лінії фронту. Їм вже вдалося знищили 627 танків, 869 бронемашин та майже 700 гармат. Статистичні дані, за даними Федорова, свідчать, що БпЛА вражають більше техніки ворога, аніж артилерія.

Нагадаємо, Україна також продовжує роботу над створенням першого у світі флоту морських дронів.Певні човни-камікадзе вже виробляються серійно, також тривають роботи з розробки нових моделей таких безпілотників з "сюрпризами" для ворога.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в листопаді в Мінцифрі заявили, що в Україні вже з'явились власні перші зразки баражуючих боєприпасів за типом російського ударного дрону "Ланцет".

Головне