В Україні скасували поняття "селище міського типу": яка назва нового

В Україні скасували поняття

Президент Володимир Зеленський остаточно підписав закон №8263, який носить назву "Про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України".

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Цей документ був на розгляді голови держави понад три місяці.

Закон ініціює скасування поняття "селище міського типу" (смт) та вводить новий термін - "поселення". Основною метою цього законопроєкту є законодавче регулювання процесу вирішення питань, пов'язаних із адміністративно-територіальним устроєм незалежної України. Він також встановлює принципи функціонування територіальних одиниць країни, включаючи їх утворення, ліквідацію, встановлення та зміну меж, найменування та перейменування, та інші аспекти.

Законопроект також має за мету припинити дію радянського регулювання адміністративно-територіальних питань, яке існувало з 1981 року. Він впроваджує чіткі процедури для віднесення населених пунктів до різних категорій, таких як міста, села та селища, закріплює на рівні закону процедури для надання та зміни найменувань населених пунктів, спрощує процедури визначення меж населених пунктів та інші аспекти адміністративно-територіального устрою.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, "Укроборонпром" та Rheinmetall утворили спільне підприємство з метою обслуговування та ремонту військової техніки, яка була поставлена Україні нашими партнерами.

Головне