В Україні провели першу операцію на серці із застосуванням робота Da Vinci

В Україні провели першу операцію на серці із застосуванням робота Da Vinci

Кардіохірурги лікарні Святого Пантелеймона за допомогою робота Da Vinci вперше провели операцію на серці чоловіка з передінфарктним станом. Про це повідомили в Першому медичному обʼєднанні Львова.

Пацієнт на четвертий день після оперативного втручання поїхав з лікарні додому.

"На момент звернення одна із головних артерій у серці паціента була звужена аж на 80%. Відповідно кровопостачання цією судиною було вже майже відсутнє. Такий стан лікарі називають передінфарктним. Пацієнт потребував термінової операції на серці", – кажуть у лікарні.

Такий спосіб втручання має низку переваг: маленькі проколи замість великих розрізів, точність виконання і швидка реабілітація. Досі в Україні ще не проводили операцій на серці із застосуванням робота-хірурга. 

Лікарня понад рік готувалася до такого операційного втручання.

Нагадаємо, російське окупаційне військо продовжує зазнати суттєвих втрат у смузі відповідальності ОСУВ "Таврія", який охоплює Авдіївський, Мар'їнський, Шахтарський та Запорізький напрямки. Лише за минулу доби Сили оборони України знищили тут 567 окупантів та майже 40 одиниць техніки, не включаючи до розрахунку збиті безпілотники.

Як писали "Ми-Україна" раніше, київський апеляційний суд 29 січня зменшив розмір застави для Юрія Мазепи у девʼять разів — з 44,9 мільйона гривень до 5 мільйонів. Про це повідомила юридична компанія "Міллер".

Ця компанія захищає інтереси Юрія Мазепи.

 

Головне