В Україні проведуть повторну перевірку підприємств на критичність для бронювання

В Україні проведуть повторну перевірку підприємств на критичність для бронювання

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про повторну перевірку підприємств, установ та організацій для оцінки їхньої відповідності критеріям для бронювання працівників від мобілізації. 

Про це йдеться у постанові від 22 жовтня 2024 року № 1204.

Кабмін вніс зміни до Критеріїв та порядку, які регулюють визначення підприємств, установ та організацій, що мають критичне значення для економіки та життєдіяльності населення під час особливого періоду, а також для забезпечення потреб Збройних Сил України. Згідно з новими положеннями, орган, що прийняв рішення про надання підприємству статусу критично важливого, має право у разі потреби ініціювати повторну перевірку.

За результатами перевірки буде прийнято одне з рішень: 

  • про невідповідність підприємства, установи, організації критеріям, а також скасовує їх статус,
  • про відповідність підприємства, установи, організації критеріям.

 

“Копію рішення, прийнятого за результатами перевірки, орган, зазначений в абзаці першому цього пункту, в одноденний строк з дня його прийняття надсилає Мінекономіки, Міноборони (СБУ, Службі зовнішньої розвідки, розвідувальному органу Міноборони) та Мінцифри”, - йдеться у постанові.

Як писав “Ми-Україна” раніше, російська окупаційна армія у середу, 23 жовтня, влучила дроном в цивільний автомобіль, в результаті загинули двоє людей.

Головне