В Україні планують відкрити один з цивільних аеропортів

В Україні планують відкрити один з цивільних аеропортів

В Україні планують відкриття одного з цивільних аеропортів. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак. 

Відкрити аеропорт в Україні попри повномасштабну війну дозволить "надійна парасолька" з сучасних систем ППО, каже Єрмак. Утім, часових рамок він не назвав.

Український уряд продовжує працювати над посиленням протиповітряної оборони разом із міжнародними партнерами, каже керівник ОП. Єрмак наголошує, що наступний рік стане вирішальним.

Нагадаємо, путін розраховує, що світ забуде про війну в Україні та звикне до неї, але Німеччина цього не допустить. Про це заявив президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. 

Глава Німеччини наголосив, що Україна зараз особливо потребує підтримки, коли почався конфлікт на Близькому Сході, а війна перестала отримувати належну увагу.

"Розрахунок путіна полягає в тому, що світ має забути про Україну. Німеччина не повинна і не надаватиме російському президенту таку послугу", - наголосив Штайнмаєр.

Як писали "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про посилення співпраці України з країнами Африки. Як зазначив голова уряду, Україна запропонувала африканським партнерам "працювати над пошуком якомога більшого числа точок дотику".

"Обговорили те, як країни Африки можуть допомогти у реалізації Формули миру Президента України. Один з пунктів формули - продовольча безпека. Від експорту нашого продовольства залежить життя близько 400 млн людей, зокрема й на Африканському континенті. У цьому контексті торкнулися роботи альтернативного зернового коридору. Попри блокаду росією портів Чорного моря, Україна зберігає статус одного з гарантів глобальної продовольчої безпеки", - зазначив Шмигаль.

Головне